Pivot strategie

pivot strategieDe Pivot strategie is een manier van spelen waarbij je wat meer risico neemt. Door iets meer risico te nemen dan een inzet op rood/zwart kan je ook veel meer geld winnen. Bij dit systeem ga je namelijk geld inzetten op een getal die statistisch gezien vaak valt. Het voordeel van één fiche op één nummer inzetten is dat je veel meer geld kan winnen. Stel dat je wint dan pak je 35 keer je inzet. Dit is een fors bedrag. Een extra voordeel is dat je het na 34 rondes fout als nog quitte kan spelen als jouw nummer daarna valt.

Hoe werkt Pivot precies?

Dit systeem werkt volgens de natuurwet: Law of the third. Het systeem wordt vooral gebruikt door slimme gokkers die wel wat meer geld willen winnen dan € 5. Met dit systeem loop je ook minder tegen limieten aan bij de roulettetafel. Een probleem dat zich wel vaak voordoet bij Martingale en zelfs bij Fibonacci. Volgens the law of the third is de kans dat een getal na twee keer vallen nog een derde keer valt groot. In een ronde vallen er in totaal 36 getallen. Maar tijdens 36 rondes zullen er slechts 24 uniek zijn. Eén getal valt eigenlijk vrijwel altijd drie keer. Alleen hoe weet je dat dit getal drie keer gaat vallen? Dit is vooral een kwestie van elke ronde noteren hoe vaak het nummer gevallen is binnen 36 rondes. Zit één of twee getallen op twee keer? Dan is dit je Pivot getal. Op dit getal ga je nu net zolang inzetten tot deze wint.

Kies voor een bedrag dat past binnen je budget

Het zou heel goed kunnen dat je soms wel 36 rondes lang moet inzetten op jouw Pivot getal. Of dat er twee getallen zijn die in aanmerking komen voor de winst. Kies daarom altijd voor een bedrag dat past binnen je budget. Dit kan bijvoorbeeld € 10 zijn. Stel dat het getal valt dan win je € 350. Je kan het dus heel wat rondes fout hebben en toch winnen. In de praktijk blijkt dat The Law of The Third vaak ook uitkomt. Het getal valt misschien al na 20 rondes en dan pak je mooi een winst van € 150. Helaas is dit wel een systeem met een extra risico. Het zou dus ook heel goed kunnen dat het getal toch niet een derde keer gaat vallen. In dit geval ben je € 360 kwijt. Dit is een risico dat je neemt, maar aan de andere kant kan je ook veel meer winnen als je wint.

Discipline en aantekeningen maken

Bij dit systeem komt het aan op discipline en aantekeningen maken. Je moet het vol kunnen houden om misschien wel 30 rondes op een nummer in te zetten, waarvan je niet zeker weet of deze gaat vallen. Daarnaast is het belangrijk dat je veel aantekeningen maakt. Zodat je precies weet welke getallen een risico zijn en een grote kans hebben om te vallen. Door telkens notities te maken weet je zeker welke getallen mogelijk gaan vallen in de komende rondes. Er wordt dus echt een professionele speelhouding van je gevraagd. Dit maakt het systeem wat ingewikkelder dan bijvoorbeeld een Martingale. Een ander nadeel is dat je niet direct kan beginnen met inzetten. Je moet tenslotte eerst notities maken en kijken welk nummer kans maakt om een derde keer te vallen. Tot die tijd zou je eventueel gewoon met martingale rood/zwart kunnen spelen. Je hebt zo iets omhanden tot je weet op welk getal je geld gaat inzetten.

Martingale combineren met de Pivot

Het is mogelijk om meerdere systemen met elkaar te combineren. Bij Pivot ga je er vanuit dat je binnen 36 rondes gaat winnen. Alleen het zou kunnen gebeuren dat na 36 rondes je getal niet gevallen is. In dit geval sta je ineens op een verlies van € 350 in plaats van een mooie winst. Gelukkig is er een alternatief waar je dan op kan terugpakken. Je zou eventueel volgens het Martingale systeem kunnen inzetten als het na 36 rondes niet gelukt is. In dit geval verdubbel je dus de inzet per ronde en je blijft opnieuw inzetten op jouw Pivot getal. In plaats van € 10 per ronde zet je nu € 20 per ronde in. Stel bij ronde 40 is het ineens wel raak. Je hebt dan een totale inzet gedaan van € 440. Maar je wint met je inzet van € 20 ineens € 700. Dit betekent dat je met deze combinatie als nog uitkomt op een winst van € 260. Je kan dus door de Martingale als troefkaart in te zetten als nog op een winst uitkomen. Het enige wat je bij deze twee systemen wel moet doen is je budget goed in de gaten houden. Je moet dus wel de ruimte hebben om te verdubbelen en door te blijven spelen met twee strategieën naast elkaar.